Ακύρωση του μαραθώνιου της Βαρκελώνης

texte en français

Λοιπόν… το φοβόμασταν εδώ και κάποιες μέρες, μ’ αυτήν την επιδημία του ιού που αναπτύσσεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Και έγινε. Η διοργάνωση του μαραθωνίου της Βαρκελώνης ανακοίνωσε χθες την αναβολή του αγώνα του 2020. Ήμασταν 8 μόλις μέρες πριν, η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει, η προετοιμασία είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

Απογοήτευση; Πολύ μικρή η λέξη : είχα κάνει την εγγραφή μου εδώ και 6 μήνες, είχα πραγματικά επενδύσει πολλά σε αυτόν τον αγώνα. Θα ήταν ο κύριος στόχος του πρώτου εξαμήνου, και πραγματικά χαιρόμουν αφάνταστα που θα έτρεχα σε αυτήν την ονειρεμένη πόλη.

Έπειτα από τον τελευταίο μου μαραθώνιο στην Αθήνα, όπου είχα ξανά τεράστιες δυσκολίες στα τελευταία 15 χιλιόμετρα, είχα ξαναξεκινήσει από το μηδέν, και προσανατολίσει τις προπονήσεις μου για να είμαι στο τοπ της απόδοσής μου στις 15 Μαρτίου. Διακοπή 3 εβδομάδων τον Νοέμβρη, 2 μήνες με τρεξίματα αποκλειστικά στην αερόβια ζώνη, και 9 εβδομάδες αφιερωμένες στην ουσιαστική προετοιμασία του μαραθωνίου : 34 προγραμματισμένες προπονήσεις, με μία μόνο ακύρωση εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού στο πόδι, όλες οι υπόλοιπες πήγαν σύμφωνα με το αρχικό πλάνο.

Οι ενδείξεις όλες τέλειες, ένα δεκάρι αρκετά ενθαρρυντικό πριν 3 εβδομάδες (50’09, χωρίς προπονήσεις ταχύτητας, χρόνο που είχα να πετύχω από το 2017), long runs πολύ καλά από άποψη παλμών, αισθανόμουν έτοιμος να … «πιάσω τον ταύρο από τα κέρατα» και να προσπαθήσω να επαναλάβω την επιτυχημένη εμπειρία της Φλωρεντίας.

Δυστυχώς! Ο πανικός του κορωνοϊού μας πρόλαβε, οι μαραθώνιοι ακυρώνονται ο ένας μετά τον άλλο στις 4 γωνιές του πλανήτη, και αυτός της Βαρκελώνης δεν αποτελεί εξαίρεση…

Η γιορτή ακυρώνεται, το προβλεπόμενο οικογενειακό ταξίδι κουτσουρεύεται, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, από αυτό που θα ήταν το κεντρικό του θέμα.

Για να μειωθεί η απογοήτευση, τι καλύτερο από το τρέξιμο το ίδιο; Αφού οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν τον επίσημο μαραθώνιο, θα τρέξω μόνος μου την απόσταση των 42χλμ 195, στην πόλη της Βαρκελώνης. Δεν θα είμαι ο μόνος άλλωστε, τα κοινωνικά δίκτυα βρίσκονται σε αναβρασμό από το Σάββατο, και πολλοί δρομείς θα κάνουν το ίδιο, ο καθένας σε διαφορετική διαδρομή, με την παραλία κοινό σημείο για τους περισσότερους.

Η διαδρομή δεν θα έχει ίσως το ίδιο πρεστίζ με την επίσημη, θα πρέπει να φροντίσω μόνος μου την τροφοδοσία μου και, σίγουρα, χωρίς τον ενθουσιασμό ενός κανονικού αγώνα, δεν θα είναι καθόλου εύκολο, και δεν τίθεται πλέον καθόλου η σκέψη για ένα ατομικό ρεκόρ… Αλλά πρέπει κανείς να αποδέχεται τις ατυχίες της ζωής και υπάρχουν αλήθεια τόσα πολλά και πιο σημαντικά προβλήματα γύρω μας.

Οπότε, ας επικεντρωθούμε στα θετικά : σε 6 μέρες από τώρα, θα τρέξω τον ενδέκατό μου μαραθώνιο, τον πιο όμορφο από όλους. Vamos!

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s