600, 66, 6!!!

texte en français

Αναμφίβολα, ο αριθμός 6 ήταν αυτός που σημάδευψε το πρώτο μου τρίμηνο του 2018, για το τρέξιμο.

600, είναι τα χιλιόμετρα που έτρεξα σ’αυτούς τους τρεις μήνες, παρά μια γρίπη που με κράτησε για 10 μέρες μακριά από τους δρόμους τον Ιανουάριο. Ήταν ο σκοπός μου, να αυξήσω τον όγκο χιλιομέτρων σιγά σιγά, χωρίς ταχύτητες, για να δουλέψω την αντοχή μου, που με έχει προδώσει αρκετά στο παρελθόν… 600 χιλιόμετρα, σε διαφορετικές διαδρομές, για μια ακόμα πιο μεγάλη ποικιλία απολαύσεων : πολύ συχνά σε χωματόδρομους, μερικές φορές και εκτός μονοπατιών, με δύσκολα περάσματα.

IMG_5078

66, ε, να η απόδειξη ότι η ταχύτητα δεν είναι για εμένα : τις ώρες στις προπονήσεις, αν τις συγκρίνεις με τα χιλιόμετρα, βγαίνει ένας μέσος όρος σε ταχύτητα αρκετά χαμηλός, αλλά το είπαμε, αυτό είναι το επίπεδό μου, και στο τέλος δεν έχει σημασία! 66 ώρες, φαίνονται τελικά λίγες, ούτε 3 μέρες σε 3 μήνες 😉 … αλλά είναι όμως κάτι σημαντικό, γιατί πρέπει πάντα να τελειώσεις με τις καθημερινές υποχρεώσεις σου, δουλειά, οικογένεια… μια ισορροπία που πρέπει να βρεις, και δεν είναι πάντα εύκολο.

IMG_5112

6, είναι ο αριθμός αγώνων στους όποιους συμμετείχα από τον Ιανουάριο : τεράστιος αριθμός για εμένα, αν σκεφτείς ότι ήταν ο συνολικός ετήσιος αριθμός αγώνων μεχρί το 2016. Από πέρυσι, αυξάνεται το ενδιαφέρον για το τρέξιμο στο νησί της Ρόδου, και δημιουργήθηκαν καινούργιοι αγώνες, μεγάλη βοήθεια για να κρατήσει κανείς το ηθικό ψηλά.

  • Ένα 10άρι, σε διαδρομή καταπληκτική, μέσα στην Τάφρο της Παλιάς Πόλης της Ρόδου, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO!
  • Ένας αγώνας ‘cross country‘, στην αγαπημένη μου διαδρομή, στον Άγιο Σουλά, εκεί που τρέχω κάθε Σάββατο με τον μικρό μου συναθλητή τον Νάσο.
  • Δυο αγώνες βουνού, 100% για την απόλαυση, σε αξέχαστες διαδρομές, η μία στην Μονόλιθο, η δεύτερη στον Προφήτη Ηλία, αγώνες που έτρεξα με τον κουνιάδο μου τον Αποστόλη.

  • Ένας ημιμαραθώνιος, στα Απόλλωνα, πάλι στο μαγευτικό βουνό του Προφήτη Ηλία.

  • Και το πρώτο μου δίαθλο, στον Άγιο Σουλά, εμπειρία όχι και τόσο εύκολη, αλλά τόσο ενθουσιώδης… Το κομμάτι ποδηλασίας με ταλαιπώρησε αρκετά, αλλά μου άρεσαν πολύ οι εναλλαγές της προσπάθειας… καινούργια εμπειρία, μου έβαλε ιδέες, ίσως να προσπαθήσω μια μέρα να περάσω και στο τρίαθλο, το σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό…

prof Ilias 4

Αλλά, τέρμα τα παιχνίδια, ώρα είναι να συγκεντρωθώ στον μεγάλο μου στόχο, στον μαραθώνιο της Ρόδου, που πλησιάζει : μόλις τρεις εβδομάδες έχουν μείνει !!! Φέτος, έχω αποφασίσει να μην ακολουθήσω πρόγραμμα προετοιμασίας : εδώ και αρκετά χρόνια, παρακολουθώ προγράμματα, πιστά, με κάθε προπόνηση ζυγισμένη, αλλά κάθε φορά, βρίσκω μπροστά μου τον φημισμένο τοίχο του μαραθώνιου, στο 30ο με 35ο χιλιόμετρο… σαν να ήταν χτισμένο ειδικά για εμένα! Φέτος, αναστροφή 180 μοίρων, προπονούμαι χωρίς έτοιμο σχέδιο… όχι όμως χωρίς λογική : ανέβασα σταδιακά τον όγκο προπονήσεων, και σε χιλιόμετρα και σε βαθμό δυσκολίας, αλλά κάπως πιο ελεύθερα. Έχω τρέξει δυο long run με απόσταση μεγαλύτερη από 30 χιλιόμετρα, πρωτοποριακό για εμένα… Τρεις εβδομάδες πριν τον μαραθώνιο, νιώθω πιο ετοιμοπόλεμος από ποτέ, θα δείξει το αποτέλεσμα, στις 29 Απριλίου!!!

42k rhodes

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s