Στο δρόμο για την Αθήνα… 1ο βήμα

Texte en français

Το καλοκαίρι τελειώνει και η σεζόν του φθινοπώρου ξεκινάει άμεσα… Ο κύριος μου στόχος είναι, βεβαίως, ο μαραθώνιος της Αθήνας, στις 12 Νοέμβρη, για μία τέταρτη συμμετοχή, μετά από το 2012, το 2013, το 2014, και δύο χρονιές απουσίας.

Αλλά μέχρι τότε, ευτυχής συγκυρία, 4 αγώνες έχουν προγραμματιστεί, κοντά στον τόπο μου. Θα μπορέσω λοιπόν να με τεστάρω σε όλες τις αποστάσεις, από το πεντάρι μέχρι τον μαραθώνιο.

Το πρόγραμμα :

  • 30 Αυγούστου : 5 χλμ στη Τάφρο
  • 6 Σεπτέμβρη : 20 χλμ στη Σύμη
  • 1 Οκτώβρη : 10 χλμ στη Ρόδο
  • 12 Νοέμβρη : μαραθώνιος στην Αθήνα!!!

Χθες λοιπόν ήταν το πρώτο βήμα προς την Αθήνα, με έναν αγώνα 5 χιλιομέτρων, που διοργάνωσε ο στρατός μαζί με την αθλητική ομοσπονδία… Μία διαδρομή σε ένα υπέροχο πλαίσιο, την Τάφρο της Παλιάς Πόλης, που αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Υπάρχουν χειρότερα μέρη να τρέξει κανείς!!!

Βέβαια, μόλις έχω ολοκληρώσει τη βασική προετοιμασία για τα 20 χλμ της Σύμης την άλλη βδομάδα… καμία σχέση στο είδος της προσπάθειας, αλλά ακόμα και αν η απόσταση των 5 χλμ δεν είναι το φόρτε μου, δεν μπορούσα να μη συμμετάσχω.

Μεγαλειώδης ατμόσφαιρα χθες το απόγευμα, πάνω από 500 συμμετέχοντες, κάτι που δεν το είχαμε ξαναδεί στα μέρη μας! Λίγο δύσκολο να με βρεις, αλλά εκεί είμαι 🙂

5k tafros

Χωρίς ιδιαίτερη τακτική, ξεκινάω κάπως στο άγνωστο, αφού δεν έχω δουλέψει την ταχύτητά μου εδώ και πολύ καιρό : η αρχή της χρονιάς είχε αφιερωθεί στην προετοιμασία για τον γύρο της Θάσου, και η επιστροφή στους δρόμους, από τον Ιούνιο, είχε πάλι επίκεντρο την αντοχή. Με τον γαμπρό μου, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αν είναι δυνατόν με ένα ρυθμό κάτω των 5’ και θα βλέπαμε στη πορεία.

Τελικά, το πλάνο βγήκε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και με έναν ρυθμό σχεδόν ομαλό.

5k tafros 2

Τελικός χρόνος 24΄08, ατομικό ρεκόρ στην απόσταση (αφού για πρώτη φορά κάνω ένα στρογγυλό πεντάρι 😉 ). Αντίθετα, τα αποτελέσματα είναι λιγότερο λαμπρά αν τα συγκρίνω με το ρεκόρ μου στα 10 χλμ (47΄36 τον Ιανουάριο ’15). Αλλά, όπως και να το κάνουμε, το έχω ξαναπεί, οι μικρές αποστάσεις δε είναι οι αγαπημένες μου!

5k tafros 1

Εν συντομία, ο απολογισμός του αγώνα είναι θετικός, και είναι πάνω από όλα ένας ωραίος τρόπος να ξεκινήσει η φθινοπωρινή σεζόν!

 Η συνέχεια σε 6 μέρες, στη Σύμη…

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s