42.195μ… μόνο για ευχαρίστηση…

texte en français

42

Γιατί αυτή η απόσταση για μένα είναι ιδιαίτερα όμορφη, έστω κι αν με φοβίζει πάντα λίγο. Να τερματίσω στον μαραθώνιο της Αθήνας ήταν το πρώτο στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου πριν έξι χρόνια, όταν ξεκίνησα να τρέχω.

Γιατί είναι όπως και να το κάνουμε μία απόσταση εξαιρετική, που δεν μπορούμε να τρέξουμε συχνά, αντίθετα με αυτήν – πιο προσιτή – του ημιμαραθώνιου.

Γιατί, ακριβώς, για μένα είναι η απόσταση που ισοδυναμεί με έναν βασικό ετήσιο στόχο στο τρέξιμο… και κάθε φορά στους αγώνες μού βάζω μία πίεση παραπάνω, κάτι που οδήγησε στην αποτυχία του Απρίλη.

Γιατί δεν θέλω να κλείσω τη φετινή χρονιά χωρίς να ξαναμπώ στη τροχιά αυτής της απόστασης, και τι καλύτερο από το να την κάνω στα μέρη που προπονούμαι, χωρίς το άγχος του ανταγωνισμού, και χωρίς το ρίσκο να ακολουθήσω το ρυθμό κάποιου άλλου δρομέα.

Θα γίνει λοιπόν, την επόμενη Κυριακή, 9 Οκτώβρη!!!

screenshot-2016-10-02-21-09-15

Επέλεξα μία διαδρομή δύο γύρων, γύρω από το χωριό μου, έτσι ώστε να μπορώ να επωφεληθώ από τακτικά σημεία ανεφοδιασμού. Ο πρώτος γύρος είναι περίπου 23 χλμ, ο δεύτερος λίγο παραπάνω από 19 χλμ., κάτι που ψυχολογικά λογικά θα με βοηθήσει. Η εκκίνηση κλασική, στο παλιό στάδιο του Αγίου Σουλά, όπως και ο τερματισμός. Στο 21ο χλμ, ακριβώς στα μισά της διαδρομής, θα περάσω δίπλα από μία πηγή με πόσιμο νερό, δίπλα από ένα εκκλησάκι (Άης Γιώργης). Οι δύο γύροι είναι σχεδόν όμοιοι και θα με οδηγήσουν στα γειτονικά χωριά του Θεολόγου και των Φανών, ενώ τα περάσματα από τη Σορωνή θα μου επιτρέψουν να ανεφοδιαστώ στα χλμ 13 και 36. Ο ανεφοδιασμός απλός, νερό και ζάχαρη. Το παγούρι μου θα μου αφήσει επαρκή αυτονομία ανάμεσα στα κύρια σημεία ανεφοδιασμού. Η διαδρομή δεν είναι ιδανική για καλό χρόνο (70% μονοπάτια και κυρίως μία αρκετά σημαντική διαφορά υψόμετρου), αλλά δεν έχει σημασία. Μάλιστα δεν θα καθορίσω ρυθμό αγώνα, αλλά θα ελέγξω την προσπάθειά μου ακολουθώντας τους καρδιακούς παλμούς μου… θα δείξει στην πορεία, αφού ο σκοπός δεν είναι να χτυπήσω κόκκινο, όπως στο μαραθώνιο του Απρίλη.

Ιδού, μία μικρή πρόκληση που μου έχει κολλήσει στο μυαλό εδώ και μερικές εβδομάδες. Είχα ξαναδοκιμάσει μία αντίστοιχη εμπειρία το 2014, σε μία παρόμοια διαδρομή και είχε πάει καλά. Απολογισμός σε 7 μέρες, αν όλα πάνε καλά…

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s