Επιστολές αναγνωστών : η προετοιμασία μου, από την οπτική της πιο πιστής μου fan !!!

texte en français

<< Σημειώσεις για τις 9 Νοέμβρη… στο περιθώριο ενός παράλληλου Μαραθώνιου

Ξεκίνησε σαν χόμπι και έχει γίνει εμμονή. Ο κλασσικός ή αυθεντικός Μαραθώνιος. Ο αθλητής της οικογένειας βάζει στόχους κι εμείς, ως “dream team” όπως μας αποκαλεί, ΤΡΕΧΟΥΜΕ!!! Διαφορετικός αγώνας ο δικός μου. Και εξηγούμαι :
Τα ταξίδια μας καθορίζονται από τους αγώνες : από Ρόδο σε Απόλλωνα και από Σύμη σε Αθήνα… Είχαμε πει – μου είχε υποσχεθεί – κάθε χρόνο και αγώνας σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αλλά προς το παρόν, Ευρώπη είναι μόνο η Αθήνα. Εντάξει, θα συμφωνήσω πως για τον συγκεκριμένο περιορισμό ευθύνεται περισσότερο η κρίση, παρά ο αθλητής μας. Τα πράγματα ωστόσο δείχνουν να αλλάζουν από το 2015, με το Μαραθώνιο στο Παρίσι. Είναι μία καλή αρχή. Δεδομένου όμως πως εκεί μένει πλέον ένα αναπόσπαστο μέλος της dream team, δεν τολμώ να ενθουσιαστώ για τη συνέχεια. Ίδωμεν. Βαρκελώνη 2016;

Οι Μαραθώνιοι off. Πρόκειται για αγώνες όπου ο καλός μου – επειδή δεν μπορεί να ταξιδεύει συχνά, για τους ευνόητους οικονομικούς λόγους που προανέφερα – θέτει στόχους και τρέχει στα βουνά και στα λαγκάδια, ΜΟΝΟΣ, ενώ εμείς περιμένουμε υπομονετικά για τον ανεφοδιασμό του, με το χρονόμετρο στο χέρι. Ευτυχώς, είναι συνήθως μέσα στους χρόνους που μας έχει πει και μας έχει γράψει σε χαρτάκι(σκονάκι) για κάθε πέρασμα από το σημείο όπου βρισκόμαστε, γιατί η κάθε παρέκκλιση δευτερολέπτου ανεβάζει τους καρδιακούς μου παλμούς, σαν να ήμουν εγώ αυτή που τρέχει.

Τα Σαββατόβραδα. Εδώ πρωτοτυπούμε. Έξοδος στην Παλιά Πόλη; Δείπνο σε εστιατόρια; Σινεμά; Όχι, βέβαια! Μένουμε σπίτι και τρώμε την υπέροχη μακαρονάδα που ετοιμάζω, εφόσον την Κυριακή είναι η «μεγάλη έξοδος», όπως την έχω βαφτίσει, παραφράζοντας τη γαλλική ορολογία για τις σκληρές και με φορτωμένες σε χιλιόμετρα προπονήσεις.

Κυριακή πρωί. Για κάποιον η «μεγάλη έξοδος». Για κάποιαν άλλη… Πλυντήρια και άπλωμα ρούχων και δουλειές σπιτιού. Ευτυχώς δεν έχει μαγείρεμα (να είναι καλά η μαμά μου), μόνο καφέ και τοστ για τον αθλητή μας κατά την άφιξή του στο σπίτι.

Οι μπάρες. Υγιεινή διατροφή και ενέργεια. «Η Μίνα έφτιαξε μπάρες. Η Καίτη έφτιαξε μπάρες. Η Βίλμα έφτιαξε μπάρες. Εσύ πότε θα μου φτιάξεις μπάρες;» Δεν έχω φτιάξει ακόμα. Μάλλον κατά την προετοιμασία για τη Βαρκελώνη το κόβω…

Μεταφράστρια. Ο αθλητής μας είναι blogger. Και έχει ακόλουθους από διάφορες χώρες. Όσο κι αν χειρίζεται άψογα τα ελληνικά, πολλές φορές – ολοένα και λιγότερες ομολογουμένως – πρέπει να εντοπίσω και να διορθώσω τα λαθάκια του, συνήθως τις μικρές ώρες.

Δύο λέξεις από Ύψιλον. Υπολογιστής και Υπομονή. Διότι χρειάζεται μελέτη η προπόνηση παρακαλώ, είναι επιστημονικό το θέμα. Μελετάμε τους χρόνους στις ανηφόρες, στις κατηφόρες, στο ίσωμα, μετράμε τους καρδιακούς παλμούς, υπολογίζουμε, βρίσκουμε στο google earth τις διαδρομές, καταγράφουμε τα χιλιόμετρα… Ώρες ατελείωτες στον υπολογιστή. Η «υπομονή» είναι για μένα.

Ψυχολόγος. Συστηματικά, λίγες μέρες πριν από κάθε αγώνα, ο αθλητής μας γίνεται κατά φαντασίαν ασθενής. Πόνοι στα πόδια, στα γόνατα, στις φτέρνες, στη μέση. Πόνοι σε σημεία παλιών τραυματισμών, που όμως έχουν αποθεραπευθεί. Μας πήρε δύο χρόνια να τους αποδώσουμε σε ψυχολογικά αίτια. Τώρα σε πόσα χρόνια θα τους εξαφανίσουμε, δεν μπορώ να πω. Είμαι συναισθηματικά εμπλεγμένη για να είμαι ΚΑΙ η προσωπική ψυχολόγος του αθλητή μας.

Σύζυγος. Η προπόνηση ανεβάζει τη λίμπιντο. Ασχολίαστο.

Συγγραφέας. «Πότε θα γράψεις ένα κείμενο για την προετοιμασία μου; Αφού γράφεις, γενικά». Ιδού. Σε είχα προειδοποιήσει, αγάπη μου.>>

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s