η καινούργια μου πρόκληση…

Είχα σκοπό να τρέξω για πρώτη φορά φέτος έναν ανοιξιάτικο μαραθώνιο, για να προσπαθήσω να κατεβάσω λίγο το χρόνο μου σ’ αυτήν την απόσταση… Δεν είχα καταλήξει σε ποιον αγώνα θα συμμετείχα, ανάμεσα στους τρεις μαραθώνιους που διοργανώνονται αυτή την εποχή στην Ελλάδα : Ναύπλιο στις 23/03, Μεσσήνη στις 30/03, ή Θεσσαλονίκη στις 6/04. Αλλά είχα προγραμματίσει όλη την προετοιμασία της αρχής της χρονιάς με αυτό το σκεπτικό : περίπου 12 εβδομάδες, +/- μια εβδομάδα σε σχέση με την τελική επιλογή του αγώνα, με ενδιάμεσο τεστ τον ημιμαραθώνιο των Απολλώνων, στις 2/03.

Οι κάπως δύσκολες συνθήκες της επαγγελματικής ζωής μου μ’ έχουν αναγκάσει να αλλάξω τελείως τις αποφάσεις μου… Χάρη 😦 στον εργοδότη μου, ήταν οικονομικά αδύνατο να ταξιδέψω προς την στερεά Ελλάδα, για να τρέξω ένα μαραθώνιο.

Μπα ! Δεν σας το είπα, είμαι από μια γαλλική περιοχή που οι άνθρωποι είναι φημισμένοι για το πείσμα τους… Και το κίνητρό μου, σ’ αυτό το άθλημα που διάλεξα, δεν είναι ακριβώς αυτό; Να ξεφύγω από τα προβλήματα της καθημερινής ζωής, να τα πολεμήσω με τις σκληρές προσπάθειες στις προπονήσεις; Έτσι και αλλιώς, δεν είχα κάνει τόσες ώρες προετοιμασίας για να εγκαταλείψω τον αρχικό σκοπό μου !

Έτσι αποφάσισα, αφού δεν μπορούσα να πάω εκτός Ρόδου να τρέξω τον ανοιξιάτικο μου μαραθώνιο, να διοργανώσω το δικό μου ατομικό αγώνα, εδώ στο χωριό μου… Ο 1ος σορωνιάτικος μαραθώνιος, ωραία ακούγεται, έτσι δεν είναι;

projet marathon2

Σήμερα, είχα για προπόνηση την αναγνώριση της διαδρομής για την καινούργια μου πρόκληση… Την είχα μελετήσει εδώ και αρκετές μέρες, αλλά ήθελα να την τρέξω σε κανονικές συνθήκες, για να μετρήσω ακριβώς την απόσταση, και τα άλλα χαρακτηριστικά.

Ο καιρός, ιδανικός σήμερα το πρωί, ήλιο, σχεδόν καθόλου αέρα, θερμοκρασία καλή, ό,τι πρέπει… Τελείως διαφορετικά σε σχέση με την προηγουμένη εβδομάδα, την ημέρα του ημιμαραθώνιου, που ανοίξανε οι ουρανοί ! Και όντως πήγε πολύ καλά η αναγνώριση : η διαδρομή αποτελείται από μια στροφή των 14 χιλιομέτρων, θα την κάνω τρεις φορές την ημέρα του αγώνα. Εκκίνηση από τον Άγιο Σουλά, κατεύθυνση προς Θολό δίπλα από το πάρκο των ελαφιών. Κατεβαίνω παράλληλα με το Διπόταμο, περνάω κάτω από την Παντάνασσα, και στρίβω προς την θάλασσα. 2 χιλιόμετρα στο παραθαλάσσιο χωματόδρομο, και μετά ανεβαίνω προς την διακλάδωση Φάνες-Διμυλιά. Ακολουθώ τότε τον κεντρικό δρόμο για να ξαναφτάσω στον Άγιο Σουλά.

profil boucle

Υπάρχει μια έντονη ανηφόρα, μετά το πρώτο χιλιόμετρο, αλλά μάλλον θα τρέξω την διαδρομή στην αντίθετη κατεύθυνση, αρχίζοντας στον άσφαλτο, και θα βρεθεί η ανηφόρα αυτή προς το τέλος της στροφής, για να μην ξεκινήσω με έντονο καρδιακό ρυθμό.

Προβλέπονται τρεις στροφές, έτσι θα έχω τον απαραίτητο ανεφοδιασμό στο αμάξι (απλά πράγματα, νερό και ζάχαρη) και στη πορεία της διαδρομής, που περνάει ακριβώς μπροστά στο σπίτι μου…

Voilà ! Αυτή είναι η πρόκλησή μου… Για την απόσταση, δεν αγχώνομαι, διότι την έχω τρέξει στο παρελθόν… Τώρα όμως είναι άλλο πράγμα, θα πρέπει να βρω την δύναμη αλλού, δεν θα με τραβάει το πλήθος που υπάρχει σε κανονικό αγώνα. Έτσι νομίζω ότι είναι ένα καλό τεστ για να μετρήσω την θέλησή μου…

Για την ημερομηνία, ε, βρήκα την κατάλληλη, την 6/04 : την ίδια μέρα γίνεται και ο μαραθώνιος του Παρισιού, που θα τρέχουν περίπου 50.000 άτομα από όλο τον κόσμο !

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s