Πρώτος αγώνας του 2014 : 10χλμ της Ρόδου

Την περασμένη Κυριακή, ήταν ο πρώτος μου αγώνας του 2014, … Ένας ωραίος αγώνας, το δεκάρι της Παλιάς Πόλης της Ρόδου, σε μια φανταστική διαδρομή… Μια διαδρομή όμορφη, ιδανική για μια ρομαντική βόλτα.

Μα τώρα, η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική : οι τουρίστες έχουν φύγει (ή δεν έχουν έρθει ακόμα), η ώρα δεν είναι πια για βολτούλα και ρομαντισμό… έχουμε αγώνα !

10K rhodes b

10 χιλιόμετρα γύρο από την Πόλη, με τρεις στροφές : 2,5 χλμ μέσα στην Τάφρο, βγαίνουμε στην πιάτσα των ταξί και μπαίνουμε στην Πόλη από την Πλατεία Σύμης. Περνάμε από τα σιντριβάνια, για να ξαναφτάσουμε στο αρχικό μας σημείο, κοντά στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Οι οργανωτές μας δίνουν τους αριθμούς… Παρά ένα, είναι ο τυχερός μου 54, ο αριθμός του νομού μου, στη Γαλλία… Κρίμα, θα φορέσω το 55, αλλά δεν πειράζει, είναι και αυτός της περιοχής μου, της Λωρραίνης !

10K 3

Τώρα όμως, θα γίνει η εκκίνηση…

10K 2

10K 1

Πρέπει να συγκεντρωθώ, και να μην τρενάρω, υπάρχει εδώ όλος ο σύλλογος των τριαθλητών του νησιού, πάλι θα με αφήσουνε μακριά πίσω από την αρχή του αγώνα… Το συνήθισα, τα γρήγορα ξεκινήματα, δεν είναι καθόλου για μένα !

Φέτος, αποφάσισα να ξεκινήσω λίγο πιο αργά σε σχέση με πέρσι. Μιας και είμαι ξένος, και σε τέτοιο μέρος, ας το παίξω τουρίστας ! Χώνομαι έτσι μέσα στο γκρουπ των πίσω δρομέων, και βρίσκω αρκετά γρήγορα ένα ταχτικό ρυθμό.

Πρώτη στροφή σε 16’18″, ακριβώς στους χρόνους που είχα υπολογίσει, για να πετύχω το στόχο μου (δηλαδή να βελτιώσω το περσινό χρόνο, 48’52″). Βλέπω επίσης ότι και οι παλμοί μου είναι πιο χαμηλοί σε σχέση με το 2013… Η βασική μου προπόνηση στην αντοχή αρχίζει να φέρει τα αποτελέσματά της. Νιώθω καλά, καταφέρνω κιόλας να παρατηρήσω το προσωπικό μου paparazzi που με τραβάει φωτογραφία στο θέατρο… Για μια φορά, οι θέσεις έχουν αλλάξει, εκείνη είναι σήμερα στα παγκάκια, και όχι πάνω στην σκηνή !

10K 6

Περνάω το stand με τα νερά και τις μπανάνες… δεν θα πάρω τίποτα, θα ήταν κρίμα να χαλάσω αυτήν την ωραία στοίχιση, έτσι δεν είναι;

10K 5

Έτσι και αλλιώς, σε αγώνα των 10 χλμ, προτιμώ να μην καταπιώ απολύτως τίποτα.

Τελειώνοντας την δεύτερη στροφή, βλέπω ότι μάλλον κοιμήθηκα λίγο στη πορεία (16’34″)… Δεν μου φάνηκε όμως. Μάλλον η απουσία της ένδειξης με τα χιλιόμετρα με μπέρδεψε και δεν διόρθωσα έγκαιρα το ρυθμό μου. Μπορεί και να φταίει και το είδος της προπόνησης μου, αφού για να προετοιμαστώ για τους πιο μεγάλους αγώνες, δουλεύω πιο πολύ την αντοχή.

Τέλος πάντων… Λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να αυξήσω λίγο το ρυθμό… Μα εδώ, στην αρχή της στροφής, είναι και μια ανηφορίτσα… Περιμένω να φτάσω στο πάνω σημείο και δυναμώνω, μου μένουν περίπου 2 χιλιόμετρα. Προσπερνάω τρεις δρομείς, ολοκληρώνω την τρίτη στροφή λίγο πιο γρήγορα από τις άλλες δυο, σε 16’08″, αλλά… τερματίζω με 8″ παραπάνω από το περσινό χρόνο, 49′ στρογγυλά ! Κρίμα, έτσι, ούτε ένα δευτερόλεπτο το χιλιόμετρο !!!

10K 8

Όσον αφορά στις αισθήσεις μου, κουράστηκα λιγότερα φέτος, σε σχέση με πέρσι που είχα ξεκινήσει πιο έντονα. Οι παλμοί ήταν φέτος πολύ πιο χαμηλοί (170 παλμοί μέσο όρο), και το ευχαριστήθηκα πιο πολύ σ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Με στεναχωρούν όμως αυτά τα 8 δευτερόλεπτα… Θα πρέπει να τα σβήσω στον επόμενο αγώνα : γιατί τότε, θα είναι και μια απόσταση που μου αρέσει πιο πολύ, και μια διαδρομή που λατρεύω, Σορωνή / Απόλλωνα… Εκεί, στο χωριό μου, δεν μπορώ να το παίξω τουρίστας ! Rendez-vous στις αρχές του Μαρτίου, στις 2 !!!

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s