Δίγλωσσο… ας το προσπαθήσουμε !

Τελικά, θα προσπαθήσω να το κάνω δίγλωσσο, αυτό το μικρό μου blog για το τρέξιμο ! Είμαι τώρα τόσα χρόνια ανάμεσα στην Γαλλία και στην Ελλάδα, που όντως, θα έλειπε να μην έχει εδώ και ελληνικά. Δύσκολο πράγμα όμως να γράψεις σε ξένη γλώσσα… Να με συγχωρήσετε από τώρα για τα λάθη που θα βρείτε σ’ αυτές τις σελίδες.

Γιατί αυτό το blog, θα μου πείτε;

Όντως, ήρθα πολύ αργά σ’ αυτό το άθλημα, πριν από τριάμισι χρόνια μόνο, και βέβαια ποτέ δεν θα πετύχω καλές επιδόσεις. Οι χρόνοι μου στους αγώνες στους όποιους συμμετείχα είναι μέτριοι, και έχω ήδη φτάσει σε μια ηλικία που δεν μου επιτρέπει να ελπίζω πολλά, σε χρόνους και μετάλλια…

Μα δεν μ’ ενδιαφέρουν κιόλας… Το τρέξιμο, το (ξανά)ανακάλυψα το 2010, αφορμή των εκδηλώσεων του Αγίου Σουλά, όταν συμμετείχα, χωρίς προετοιμασία, στον αγώνα ανώμαλου δρόμου του χωριού μου. Την έβγαλα τη διαδρομή (μικρή, 4 μόλις χιλιόμετρα, αλλά τότε για μένα κάτι ήταν) αλλά βγήκα τελευταίος ! Και αποφάσισα να μην ξανατερματίσω σ’ αυτήν την θέση την επόμενη χρονιά.

Από τότε, άρχισα σιγά σιγά να προπονούμαι. Νιώθω τυχερός, γιατί μένω σε μια περιοχή που έχω δίπλα μου τόσες επιλογές για τις προπονήσεις μου, που δύσκολα βαριέται κανείς : διαδρομές επίπεδες κοντά στη θάλασσα για κανένα χαλαρό τρέξιμο, χωματόδρομοι προς το δάσος του Αγίου Σουλά, με πολλές ανηφόρες, βουνό του Προφήτη Ηλία, και δυο στάδια για τις οργανωμένες ασκήσεις… Τι να ήθελα παραπάνω;

Και έτσι, εδώ και τρία χρόνια, ανακάλυψα ένα πραγματικό πάθος για το τρέξιμο. Η ευχαρίστηση την ώρα που τρέχω, η αίσθηση της ελευθερίας, η προσπάθεια να ξεπεράσω τα όρια μου και να πετύχω αυτό που μου φαινόταν κάποτε αδύνατον… μου είναι τώρα απαραίτητες. Κυρίως σ’ αυτήν την εποχή που μας έχουν στερέψει τα πάντα.

Και το blogάκι αυτό, το βλέπω σαν μια προέκταση του πάθους μου για το τρέξιμο, ή σαν ένα άλλο τρόπο να το εκφράσω.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s